Fórum KAS
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Vyhodnocení TNB 5

5 posters

Goto down

Vyhodnocení TNB 5 Empty Vyhodnocení TNB 5

Příspěvek  Edems Mon Apr 06, 2009 11:31 am

Takže přátelé,
protože jsem se doslechl už snad všechny informace, které se děly v terénu, zkusím vám shrnout, jak to všechno dopadlo.

Základní zápletkou bylo dobytí srbského vrcholu Chorvaty, do čehož mohly dle libosti zasáhnout ARBiH a na celý průběh měly dohlížet UNPROFOR. Srbové celou dobu udrželi obranu, za což u mě teda klobouk dolů. Hlavně tím nepřišli o body a nedovolili Chorvatům žádné získat.
Muslimové do boje příliš nezasahovali, omezovali se na pošťuchování a bránění základny, která vlastně nikoho nijak zvlášť nezajímala, resp. by začala někoho zajímat až poté, co by některá jiná padla. Tím se stalo, že velká část muslimských bojovníků trávila půl bojovky v palpostech, namísto, aby sbírala v terénu zajatce nebo lovila VIP či se snažila vyjednávat. Ale disciplinovanost v obraně se nakonec vyplatila, jak psal kdesi už RomanS: Za ztráty jsou mínusy a každý bod dobrý.
Tím, že ARBiH odmítla spolupracovat s UNPROFOR a postavila se za kalifovce, ji postavilo okamžitě na špatnou stranu zákona (z pohledu UN Very Happy ), tudíž byla proti ní mnou osobně povolena bojová akce včetně využití leteckého útoku. Bohužel tento se příliš neosvědčil, protože útočníků bylo málo a nemohli postrádat v následném boji ty, co dělali letadlo, proto si museli členové "letadla" sundávat v boji reflexní vesty a ještě během útoku hledat kryt, za kterým skončí. Proto muslimy letecký útok stál jenom jednu linii obrany, přičemž na dalších ubránili zbytek UN bez větších problémů.
Mezitím jsem měl tu radost sledovat Legii časti, která dávala kapky UNPROFORu z druhé strany, a to jsem neměl "naštěstí Very Happy " ještě páru o tom, jakým způsobem chce Arcon využít Legii k likvidaci velitele UN. Tady došlo asi k největšímu omylu bojovky. Není to společná akce všech na muslimy, ale fakt, že zatímco byl prováděn útok na muslimskou základnu, Legie se dostala k vlastní základně UNPROFOR a zaútočila s cílem eliminace VIP. Chyba byla, že VIP (Bradley) už nebylo přítomno a tudíž nemohlo být zlikvidováno. Podle všeho byl namísto Bradleyho zabit Kamil, který byl na závěr muslimy podřezán jako VIP. Jenže v tu chvíli jsem nevěděl, že Bradley už není na základně, a tudíž že je třeba roli VIP na někoho hodit. Proto vyšli zabijáci Legie naprázdno, i když nakonec by si svůj úspěch uznat zasloužili. Pokud někdo víte k této situaci víc, tak se vyjádřete.
Probíhající útok, na který Agent nasměroval UNPROFOR se slíbenou dopomocí HVO (a nakonec i SDG), muslimové už zadržet nedokázali. Ovšem podle domluvy se jednalo o policejní akci, při které budou HVO a SDG jen asistovat dílčí pomocí, bez ambicí na dobytí muslimské základny, takže v tomto bodě je to nakonec fér. Nicméně UN kalifa nezajistily, a tak se stalo jediné: jen zázrakem nebyl souběžnou akcí Legie zabit velitel UNPROFORu - a zároveň se UN prohřešili proti úmluvám o vedení války tím, že zasáhli do ozbrojeného konfliktu na straně jednoho z účastníků. Velitel UN bude pravděpodobně čelit nějakému obvinění Very Happy Proto jsem usoudil, že nebudu UN počítat body za převzaté zajatce a ostatní humánní činy, protože UN se soustředili asi od poloviny hry na boj a zajišťování míru šlo zvolna k šípku. Ale je to hra, že Very Happy
Nakonec akce byl Agent zabit vlastními lidmi - pravděpodobně aby pravda nevyplula na povrch??? Very Happy Very Happy Very Happy
Takže nakonec to dopadlo takhle:
1. ARBiH: 11b. - nízké ztráty, ubránění vlastního VIP, ubránění vlastní základny, uznaných 5 zajatců, body za Agenta a velitele UN
2. SDG: 9b. - střední ztráty, ubránění vlastního VIP, ubránění vlastní základny, uznaných 6 zajatců, body za Agenta a velitele UN
3. UNPROFOR: 2b. - nízké až střední ztráty, ubránění vlastní základny, ale ztráta VIP, 0b. za zajatce, body jen za Agenta a potvrzenou likvidace jednoho z členů Legie
4. HVO: -7b - ubránění vlastní základny, ale ztráta Agenta, vysoké ztráty, pouze 2 zajatci, další body pouze za velitele UN

Takže jak to uděláme celkově:
Jeden kanton bude stát 10b. Muslimové i Srbové určitě mají dostatek na Chorvaty, aby jim mohli něco vyfouknout, a to každý jeden.

Vyhodnocení TNB 5 Bih1993

Nechám na rozhodnutí velitelů frakcí, který si od Chorvatů vezmou, každopádně to musí být některý, který kontrolují Chorvati a musí navazovat na území té frakce, která ho chce zabrat. Zkuste si popřemýšlet! Konjic samozřejmě zůstává v držení Srbů automaticky...
Edems
Edems

Male Poèet pøíspìvkù : 157
Job/hobbies : soft
Registration date : 23. 12. 08

http://tnb.estranky.cz

Návrat nahoru Goto down

Vyhodnocení TNB 5 Empty Upresneni

Příspěvek  Kamil Mon Apr 06, 2009 12:36 pm

Ve stejnem okamziku kdy sli legie po Bradovy tak Brad hral, v tom okamziku jsem ja plus dalsi 3, sli hledat legie pri tom se nam jednoho podarilo zabit a pri naslednem hledani zbytku legii jsem dostali na prdel
Brada pak chytli zada tak odkracel do auta ( nevim presny cas) a jeho pozici jsem zabral ja, coz nebylo urcite pro utoci stranu v poradku protoze pak nemuseli byt schopni presne urcit velitele ( t akze pravdepodbne tam nejake casove okno bylo kdy na zakladne nebylo veleni), ale myslim ze bosnakum se na konec podarilo pro co prisli tak i pres zdravotni komplikace co postihli Brada to snad nebylo poznat na hre

a k tem legii netusim jestli se jim podarilo dostat do zakladny ale nejsem si vedom ze by po te co se mnou bojovali nejak ohrozovali legii zakladnu nebo lidi co jsou v zakladne, kontakt s nema ten byl v ramci hry porad s boku ale jestli se jim nekdy podarilo dostat az k ostanatemu dratu to netusim,to by se meli vyjadrit legie

a jen k tem bodum za vrazdu velitele UN nemeli by he dostat jen Bosnaci ? takhle me to prijde ze kazda strana ziskala bod za velitele tak me o pak neda smysl kdyz si kazdy pricte napr. 5bodu

Naposledy upravil Kamil dne Mon Apr 06, 2009 12:45 pm, celkově upraveno 1 krát
Kamil
Kamil

Male Poèet pøíspìvkù : 22
Registration date : 25. 02. 09

http://un-army.cz

Návrat nahoru Goto down

Vyhodnocení TNB 5 Empty OK

Příspěvek  Edems Mon Apr 06, 2009 12:40 pm

Jasně, tak to je rozhodně v pořádku. Takže Legie opravdu velitele nedostala, podařilo se to až trestnému komandu ARBiH bounce
Edems
Edems

Návrat nahoru Goto down

Vyhodnocení TNB 5 Empty Re: Vyhodnocení TNB 5

Příspěvek  arcon Mon Apr 06, 2009 1:10 pm

Edems napsal:Jasně, tak to je rozhodně v pořádku. Takže Legie opravdu velitele nedostala, podařilo se to až trestnému komandu ARBiH bounce

Ano to odpovídá pravdě. Legie nezabila velitele UN.
Protože se k základně bohužel při "policejní" akci nedostala, nýbrž bojovala u malou jednotkou UN

Agent byl zabit vlastními lidmi, protože mohlo dojít k prozrazení identity = souhlasím že je správné dát tímto body všem za eliminaci agenta, ale otázkou zní jestli v plné výši

bylo by asi dobré napsat kolik bylo za Genocidu ke které se nechali UN zlákat Very Happy Agentem s tím, že HVO v tom bylo nevině, neměli tušení o co tam jde Very Happy

Jen bych poopravil vyjádření že nebyly ambice dobít základnu arabskou, jistě že ambice byly jen to nevyšlo Very Happy podle plánu. HVO mělo středový bod, jenže Legii se nepodařil atentát, a Agent usoudil, že není rozumné v té dané chvíli postřílet přítomné jednotky UN = to by byla masová vražda.

A tak ambice nebyly naplněny. Very Happy

Škoda že mne nenapadlo toho velitele UN zabít po té genocidě samotného, hehe. V tomto Arabové byli excelentní.

Jinak nazvěme to opravdu Genocidou Razz

A stojí-li kanton 10b tak podle mne mají právo na další kanton jen oni. SDG mají jen 9b. Otázkou zní proč mají přijít o Kanton jen HVO

arcon

Male Poèet pøíspìvkù : 40
Registration date : 01. 01. 09

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  James Tue Apr 07, 2009 12:52 pm

Jinak já více méně souhlasím s Arconem (to aby se neřeklo že nemám názor Smile ). Je to dobrý poučení pro příště a doufám že ty chyby které jsme dělali už příště nezopakujeme.

arcon napsal:
A stojí-li kanton 10b tak podle mne mají právo na další kanton jen oni. SDG mají jen 9b. Otázkou zní proč mají přijít o Kanton jen HVO
též by mne to zajímalo dle jakého pravidla by měl připadnout SDG kanton a proč by se něli brát kantony HVO Neutral tohle není nějaká výtka Edemsi nebo snad nepřejícnost vůci Srbům (kteří si to zaslouží) jen jsem chtěl naznačit že by měla být jasně daná i tyto pravidla.
James
James

Male Poèet pøíspìvkù : 23
Registration date : 02. 01. 09

Návrat nahoru Goto down

Vyhodnocení TNB 5 Empty re...

Příspěvek  MateS Tue Apr 07, 2009 3:21 pm

Kamil napsal:a k tem legii netusim jestli se jim podarilo dostat do zakladny ale nejsem si vedom ze by po te co se mnou bojovali nejak ohrozovali legii zakladnu nebo lidi co jsou v zakladne, kontakt s nema ten byl v ramci hry porad s boku ale jestli se jim nekdy podarilo dostat az k ostanatemu dratu to netusim,to by se meli vyjadrit legie

Tak k ostnatému drátu sa nám podařilo dojít, několikrát, ad už rychlým utokem, nebo po boku Agenta a jeho teau... jednou dokonce byl i jeden člen legie za ostnáčem .. Ale vtěch 2 lidech na těch 10 utočit fakt nemá cenu :-D

Ano mezi nama to byl boj s jedné strany (od HVO) To bylo pro nás jediné špatné . Nebylo tam žádné pořádné maskování, stromy, nic..... Neměli jsme kama kolem vás projít (pouze nějakých 30 metrovým pásem kama by to šlo, ale tam to bylo pořád přelidněné ... :-D Pro nás byly základny určitě velice špatně umístěny :-)

Ktomu že jsme nezabili toho VIP si myslím že je to tedy vyřešeno,a souhlasím :-) A aspoň jsme si zabili v boji vtu chvíli teda hlavního velitele :-D Je tak ? :-D

PS.:Myslím si že by nebylo špatné přidat straně HVO nějaké body i za nás ne ? bounce
MateS
MateS

Male Poèet pøíspìvkù : 54

http://www.atd.tym.cz

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kamil Tue Apr 07, 2009 5:02 pm

MateS napsal:
Kamil napsal:a k tem legii netusim jestli se jim podarilo dostat do zakladny ale nejsem si vedom ze by po te co se mnou bojovali nejak ohrozovali legii zakladnu nebo lidi co jsou v zakladne, kontakt s nema ten byl v ramci hry porad s boku ale jestli se jim nekdy podarilo dostat az k ostanatemu dratu to netusim,to by se meli vyjadrit legie

Tak k ostnatému drátu sa nám podařilo dojít, několikrát, ad už rychlým utokem, nebo po boku Agenta a jeho teau... jednou dokonce byl i jeden člen legie za ostnáčem .. Ale vtěch 2 lidech na těch 10 utočit fakt nemá cenu :-D

Ano mezi nama to byl boj s jedné strany (od HVO) To bylo pro nás jediné špatné . Nebylo tam žádné pořádné maskování, stromy, nic..... Neměli jsme kama kolem vás projít (pouze nějakých 30 metrovým pásem kama by to šlo, ale tam to bylo pořád přelidněné ... :-D Pro nás byly základny určitě velice špatně umístěny :-)

Ktomu že jsme nezabili toho VIP si myslím že je to tedy vyřešeno,a souhlasím :-) A aspoň jsme si zabili v boji vtu chvíli teda hlavního velitele :-D Je tak ? :-D

PS.:Myslím si že by nebylo špatné přidat straně HVO nějaké body i za nás ne ? bounce

no v okamziku kdy jste me zabili tak jsem byl obyc hrac :-) pak jsem se vratil sedl si na mrtvoliste a zaslouzene jedl :-) (to je na smrti v airsoftu pozitivnik konecne cas se najest) a pak jsem nahradil v roli Breda a pak muj konec uz vsichni znate Laughing
Kamil
Kamil

Male Poèet pøíspìvkù : 22
Registration date : 25. 02. 09

http://un-army.cz

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Edems Wed Apr 08, 2009 9:20 am

James napsal:

arcon napsal:
též by mne to zajímalo dle jakého pravidla by měl připadnout SDG kanton a proč by se něli brát kantony HVO Neutral tohle není nějaká výtka Edemsi nebo snad nepřejícnost vůci Srbům (kteří si to zaslouží) jen jsem chtěl naznačit že by měla být jasně daná i tyto pravidla.

Na vysvětlenou... ono je to i někde v pravidlech a možná ne dost jasně. Finesa je v tom, že kantony se získávají za rozdíl bodů mezi frakcemi. Tzn. že Srbové mají 9b a Chorvati -7 nebo kolik, je tam tím pádem rozdíl 16b, za což je kanton. Muslimáni to mají podobně a nikdo jiný ten rozdíl nenashromáždil. Coby Chorvati jste prostě doplatili na ty brutální ztráty a to, že jste nic nedobyli. Ostatní sice taky ne, ale nepochcípalo jim tolik lidí. Ty pravidla byly jasně dané a tohle je ofic vyhodnocení. Trest za genocidu pro UN je v tom, že nedostanou body za transport zajatců. Je to sice tvrdé, ale holt nedá se... Počítal jsem s tím, že bude splněných víc úkolů a bude to pestřejší Crying or Very sad
Edems
Edems

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  James Wed Apr 08, 2009 12:26 pm

ok dobrá. Dík za vysvětlení Wink
James
James